Eindronde 3e provinciale

Boorsem Sport miste gisterenavond nipt de promotie naar tweede provinciale in de finale van de eindronde. Onder luidkeelse aanmoedigingen en met een zinderende sfeer was iedereen klaar om er een onvergetelijke avond van te maken. Jammer genoeg mocht het niet zijn. Zo'n 400 toeschouwers, waaronder heel wat jeugdspelers en hun ouders, zagen hoe na de heenwedstrijd ook de terugwedstrijd op 0-1 eindigde, en hoe Heers VV in de loterij die een strafschoppenreeks is aan het langste eind trok...

Rood-Zwart greep de bezoekers van bij het begin van de wedstrijd naar de keel met dominant voetbal. De aanvalsmentaliteit en het goede voetbal leverde Boorsem enkele mooie kansen op via Michiel Witters en Arno Houben. Heers beleefde een moeilijk wedstrijd en mocht tevreden zijn met de 0-0 tussenstand aan de rust. In de tweede helft gingen de bezoekers uitdrukkelijker op zoek naar de broodnodige overwinning, grote kansen bleven echter uit. Het was uiteindelijk invaller Dupain die 20 minuten voor het einde, uit het niets de 0-1 op het bord zette. 

Boorsem was aangeslagen door het tegendoelpunt maar nam de wedstrijd vlak daarna terug in handen. Zo kwamen we in het slotkwartier tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Ondanks het aanvalsoffensief van de thuisploeg floot scheidsrechter Hoogmartens de wedstrijd af bij 0-1. In de strafschoppenreeks was Heers het koelbloedigst. Het miste geen enkele strafschop en verzekerde zich zo van de promotie.

Toch kunnen en moeten we enkel trots zijn op onze spelers en trainers. We willen hen langs deze weg dan ook graag nog eens een extra hart onder de riem steken. Bedankt om ons de mogelijkheid te geven zo een finale te beleven, jullie zijn toppers! 

Zondag wacht alweer de thuiswedstrijd tegen Diepenbeek VV. In deze laatste ronde wordt uitgemaakt wie eerste en wie tweede bijkomende stijger is, in geval van een promotie van een Limburgse club in de interprovinciale eindronde. 

Tot slot, als gisteren één ding duidelijk geworden is, dan is het wel dit: Boorsem Sport leeft en gaat een heel mooie toekomst tegemoet!

foto van Claessens Etienne.