Boorsem Sport behaalt 2 sterren: volgend seizoen provinciaal jeugdvoetbal

De afgelopen weken en maanden nam Boorsem Sport opnieuw deel aan de driejaarlijkse Double PASS audit waarbij een externe en objectieve auditor de club en de jeugdwerking grondig doorlicht, in opdracht van Voetbal Vlaanderen. Zopas werd het resultaat bekendgemaakt: Boorsem Sport behaalt twee sterren, en daarmee de toelating om deel te nemen aan de provinciale jeugdcompetities.

Vandaag de dag wordt er, terecht, veel belang gehecht aan kwaliteit. Niet alleen ouders, maar ook trainers, sponsors en de overheid verlangen steeds meer van een club. Foot PASS staat al jarenlang garant voor kwaliteit in het jeugdvoetbal via analyses van de jeugdopleiding volgens het profiel dat het best bij de club past. Daarbij wordt de theorie getoetst aan de praktijk.

In de maanden december en januari werd er door de clubverantwoordelijken werk gemaakt van een lijvig auditdossier: honderden vragen moesten worden beantwoord over o.a. beleid, doelstellingen, communicatie, trainerkwalificaties, voetbalvisie, ondersteuning, infrastructuur, enz. Ook trainingen werden bekeken, wedstrijden bezocht en interviews afgenomen. Op basis van deze volledige analyse ontving de club een individueel rapport met de sterke en zwakke punten van de jeugdopleiding. Het eindresultaat was bijzonder gunstig: Boorsem Sport behaalde twee sterren, wat recht geeft op deelname aan de provinciale jeugdcompetities.

Als club zijn we zeer verheugd met dit resultaat. Deze twee sterren zijn een beloning voor jarenlang hard werken door de diverse betrokkenen. Met dit erkend internationaal kwaliteitslabel zetten we onze jeugdopleiding duidelijk op de Maaslandse kaart. Ons resultaat is gebaseerd op een objectieve kwaliteitsevaluatie waarbij alle aspecten van de jeugdwerking aan bod kwamen, zowel sportieve als meer organisatorische aspecten. Dat bewijst dus vooral dat we goed bezig zijn en dat onze visie en aanpak de juiste zijn.

Meer info over de modaliteiten voor het komende seizoen volgt in de loop van de komende weken!